articles

Seni yenecek Sletifet

Bulmaca ekipmanı ile dikey hidroponik bitki yetiştirme sistemi

(Topraksız yetiştirme, aeroponik askılı kökler)

Giriş:

Günümüzde çevreyi koruma çabaları tüm hükümetlerin başlıca endişelerinden biri haline gelmiştir. İnsanlık için ortaya çıkan çevre sorunları göz önüne alındığında, tarım bilimi uzmanlarının daha az kaynak, özellikle su ve alan kullanarak ve toprak erozyonunu önleyerek ve en önemlisi temelde coğrafi olarak çiftçilik yapmanın mümkün olmadığı yerlerde yetiştirme olanağı sağlayarak yeni bitki ve bitki yetiştirme ve hasat yöntemleri yaratma çabaları. Bu çaba doğrultusunda sera ortamlarında çeşitli hidroponik ve akvaponik sistemler sunulmuştur. Su kültürü, topraksız bitki yetiştirme yöntemidir. Bu tür yetiştirmede uzmanlar bitkinin besin ihtiyaçlarını ölçer ve toprak yerine bitkiye verilen suyu kullanarak, makro ve mikro elementler ekleyerek ve bitkiyi perlit gibi etkisiz koruyucularla tutarak toprağa olan ihtiyacı pratik olarak ortadan kaldırır. Sulama, tarımda geleneksel yöntemlere göre birçok avantajı olan bir yöntemdir. Bu işlem daha az su gerektirir, tamamen sterildir ve daha verimlidir.

Bu haritalamada söz konusu sistem aslında her türlü çalı bitkisinin hidroponik yöntemle ve dikey olarak daha optimum kullanım ve daha az su ve alan kullanımı ve ısıtma veya soğutma sağlama maliyeti doğrultusunda büyümesi için eksiksiz bir paket sunmayı amaçlamaktadır. Şu anda, çevre sorunları ve tüm dünyada su eksikliği nedeniyle, Amerika, Almanya ve Hollanda gibi ülkeler ve ne yazık ki işgalci Kudüs rejimi, çok fazla sermaye ve araştırma yatırmış ve çeşitli yöntemler başlatmış ve öncülük etmektedir ve kararlı gençlerin çabaları ve Sevgili ülkemizin yenilikçisi sayesinde şimdi bu yöntemi optimize etmiş ve yerelleştirmiştir ve bu teknolojiyi yetiştirme sisteminin verimliliğini bile artırarak elde ettik.

Bu bağlamda, en son dikey hidroponik yöntem olarak her hücreyi yapma bulmaca yöntemi, farklı bitkiler için farklı boyutlarda bir sera kurulmasına izin verir ve çiftçi, ek suya ek olarak, her hücredeki hücrelerin düzenini ve her kat arasındaki mesafeyi kolayca değiştirebilir. Her hücrede sisteme geri döndürülebilir ve tekrar kullanılabilir ve sistemin tasarımına göre, her hücrede 264 saksı yetiştirmek mümkündür, bu da bu sistemde metrekare başına hasadın yirmi katına kadar izin verir.

Bu sistemde, örneğin, 2 metrekarelik bir alanda ve yükseklikte 264 bitki yetiştirmek mümkündür. Kapalı bir çevrim yardımıyla hidroponik prensiplere dayanan sistemin çalışma süreci, suyun besinlerle birlikte istenilen sayıda hücrede hareket etmesini sağlar.

12 kattaki her dikey hücre, tohum ekimi için 264 yatak içerir ve besleyici su kaynağına bağlantı, hücrenin en yüksek noktasından kurulur. Yukarıdan aşağıya 360 derecelik bir kapakla duş veya sprey şeklinde su, tüm saksı şeklindeki tabanları kaplar. Yatak saksıları, bitki sapını destek benzeri bir şekilde tutmak için 45 derecelik bir açıya sahip olacak şekilde tasarlanmıştır. Ayrıca, uçtan bitki büyümesi için malzemeleri emme yeteneği sağlar.

Sistemin tasarımı, besleyici suyu kullanmak ve kökleri büyütmek için tüm saksıların eşit mesafeden faydalanmasını ve tüm bitkiler için aynı büyüme ve yetiştirme koşullarının sağlanmasını içerir.

Bu yöntemi kullanmanın avantajları bir bakışta:

Suyun optimum kullanımı
Alanların optimum kullanımı
Isıtma veya soğutma sağlama maliyetinin azaltılması
Yetiştirme kapasitesinin onlarca kat artırılması
Toprağın uzaklaştırılması ve tabii ki topraktan bitkiye ulaşan zararlıların büyük ölçüde azaltılması
Dünyadaki mevcut sistemlere kıyasla 2 kat daha fazla üretim kapasitesiyle bir hidroponik seranın toplam inşa maliyetinin üçte birine kadar azaltılması

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir